Mina brister

Namn: Jessica Mithanja Ekström
Ålder: 30 år
Bor: Göteborg
Min brist: Jag lyckas alltid stöka ner mitt hem fem minuter efter att jag städat!
Instagram: @mithanja

Hej, Mithanja! Hur mår du? 

Hej! Jag mår väldigt bra! Humöret går ju spikrakt uppåt i takt med att temperaturen i luften gör det. 

Berätta lite om dig själv och dina brister.

Jag är en riktig stök-Maja! Jag har för många tankar och ideér i huvudet samtidigt. Det gör att jag aldrig avslutar projekt innan jag går vidare på nästa. Tyvärr är det hemmet som tar mest stryk av detta, eftersom hushållssysslor hamnar längst ner på priolistan. Problemet är att min hjärna funkar som absolut bäst när jag har det städat runt mig. Så det blir ett rejält moment 22. 

När och var mår du som bäst? Som sämst?

Jag mår som bäst när jag får chans att återhämta mig och samla krafter ensam. Det gör jag antingen på gymmet eller hemma i min säng med något gott att äta och en bra film. Man kanske inte kan tro att jag har en introvert sida. Men det har jag. Me-time är det viktigaste för mig. Utöver det älskar jag att tillbringa tid med vänner och familj. Jag mår som sämst när jag är stressad. Så det försöker jag undvika. 

Du brukar prata om att ”Styrka comes in all shapes and sizes”? Vad betyder träning för dig?

Träning har sett väldigt olika ut för mig genom åren. Och har definitivt inte alltid varit kopplat till välmående. Förr hade jag en ganska destruktiv syn på både träning och kost. Men min relation till träning ändrades när jag började utföra den. För min kropp förtjänade och mådde bra utav det. Inte för att bestraffa den.

Har du några träningstips? Och vad är ett bulgarian split squat?

Mina tips är att börja långsamt! Gå inte in med inställningen att du ska köra sex pass din första vecka. Vi vet alla att den taktiken sällan håller. Det är hur du tränar över tid som kommer ge resultat. Så ett missat pass här och där kommer inte göra någon skillnad i det långa loppet. 

En BSS är där helvetet och himlen möts kan man säga. Haha! Den bränns och är fruktansvärt jobbig. Men ändå älskar man den av exakt samma anledningar. 

Du är vegan? Har du några bra mat-tips?

Jajamän! Men någon mästare i köket är jag definitivt inte. Det finns brister även där, ha ha. Jag har en maträtt som jag gör ifall jag vill imponera på någon och det är en svamppasta. Gör så här:

  • Fräs lök och svamp med lite barbecuesås (sötman i den gör magi).
  • Tillsätt sojafilébitar, havregrädde, vitlök, grönsaksbuljong, soja, salt och peppar (eller vad man önskar för kryddor/andra ingredienser). 
  • Serveras med din favoritpasta. Toppa gärna med körsbärstomater! 😋

Tar du några vitaminer eller kosttillskott?

Jag försöker komma ihåg varje morgon! Speciellt B12 eftersom jag är vegan. Utöver det tar jag bland annat Magnesium, Omega-3, D-vitamin och Järn. 

Slutligen. Vad händer i framtiden? Karriär? Sommarplaner?  

Vem vet? Morgondagen är inte lovad så jag försöker leva så mycket här och nu som det går, även om det kan låta klyschigt. Men det är lätt att glömma nuet för att man är två år framåt och försöker planera. Det viktigaste för mig är att alla beslut jag tar är för min skull och för att jag ska vara som lyckligast. Det gynnas både jag själv och folk i min närhet utav. 

Med det sagt så knåpar jag på lite grejer karriärmässigt. Kanske kommer jag synas (läs: höras) på en helt ny plattform inom kort? 🤔

Till sommaren blir det en hel del Skåne (back to the roots) men även en resa till Spanien med vänner är inplanerad! Första resan sedan pandemin. Som jag längtat!