Varför D-vitamin?

Nu är hösten verkligen här på allvar och det är hög tid att se över D-vitaminintaget! Soltimmarna blir färre och färre och tyvärr förändras även solens vinkel vilket hindrar den viktiga strålningen som ger oss D-vitamin att nå våd hud.

Vi vill inspirera och upplysa om vikten av D-vitamin under höst och vintertid. D-vitaminets uppgifter i kroppen är många, därav dess stora betydelse för vår hälsa. Något som lyfts mycket på senare år, sedan pandemin, är vitaminets påverkan på immunsystemets funktion. Flera av immunsystemets celler är beroende av D-vitamin för att fungera optimalt vilket påverkar hur väl kroppen hanterar infektioner. Ett regelbundet intag av D-vitamin är därmed viktigt för immunsystemets funktion.

D-vitamin varför
Picha

Säg hej till Pischa,

Influencer och TV-profil

Jag heter Pischa är en tjej som älskar djur, natur och att röra på mig. Både vad gäller fysiskt men också att saker och ting sker omkring mig, lika mycket som jag uppskattar lugnet. Lite tokigt och en blandning av salt och sött helt enkelt.

För att starta upp D-vitaminsäsongen inledde vi ett samarbete med tränings- och hälsoprofilen Pischa Strindstedt, en av våra mest populära träningsprofiler i Sverige.

Läs mer om Pischa