Vi är så stolta över att introducera vår senaste kampanj tillsammans med Pinar Bakirdan.
Pinar, även känd som @petite.foods på Instagram där hon bjuder sina följare på oemotståndliga recept inspirerade av sin uppväxt och sina turkiska rötter. Pinar är 32 år gammal och bor i en lägenhet full av färg och kreativitet söder om Stockholm tillsammans med sin fästman, sin snart tvåårige son och en till bebis, beräknad till sommaren 2024. Pinar arbetar som matkreatör/influencer och är utbildad UX-designer.
Vi fick följa Pinar och Dominics resa i tre delar, från första tiden som nykära, till delen där de blir tillsammans och sedan gravida.
Jag skulle säga att jag är ivrig, spontan, snäll och extremt petig haha! Jag är väldigt social och tycker om att träffa nya människor.
Att vara mamma till en ettåring och samtidigt vara gravid. Det är tungt att bära när man har en stor kula.
Frukost!
De var väldigt långdragen och traumatisk men jag tyckte det var superhäftigt!
Att försöka förbereda men inte för mycket för det blir ändå inte som man tänkt sig. Mitt bästa verktyg var att lära mig andningsteknik inför förlossningen dels genom kurser men även gravidyoga.
Mycket mindre än förra gången! Min viktigaste från förra förlossningen var lipsyl, vattenflaska med sugrör och en värmepåse.
Frukt, surt och starkt!
Får man säga äta god comfort food (helst med sked) framför en riktigt bra serie?
Mina föräldrar jobbade med mat under min uppväxt, de hade en köttbutik i Hötorgshallen och kebabrestauranger. När mina bröder blev äldre startade de även en restaurang. Jag var alltid på restaurangen efter skolan men även under helger eftersom mina föräldrar var tvungna att jobba och hade oftast ingen barnvakt. Mycket av min tid spenderades alltså i restaurangmiljö.
I mitt kylskåp finns alltid turkisk yoghurt, oliver och fermenterade grönsaker, medan man aldrig hittar kaviar.
Åh jag tycker alltid att det är så jobbigt att välja EN grej men okej, kanske petig då!
Min bästa maträtt är mammas manti, det är fylld pasta med köttfärs som serveras med vitlöksyoghurt och chilismör.
Jag skapade kontot Petite.foods redan 2015 för att jag visste att jag någon gång ville göra något inom mat, men hittade inte tiden förrän pandemin slog till. Jag blev varslad från mitt jobb och hade helt plötsligt väldigt mycket fritid så jag började fota maten jag lagade. Jag har alltid lagat mycket mat men har inte brytt mig så mycket om att fota den för någon annan än mig själv.
Det jag främst vill göra med Petite.foods är att lära mina följare mer om turkisk mat, till exempel att vi har så många fler rätter än kebabrätter som många förknippar turkisk mat med. Framförallt vill jag visa alla härliga vegetariska och veganska rätter, vi äter faktiskt inte så mycket kött som man skulle kunna tro. Sen beror det självklart på vilken del av landet man är från men det är i alla fall väldigt mycket fokus på grönsaker och många grytor har en köttvariant och en vegetarisk variant.