Kvinnor i fokus

Vi kvinnor går igenom mycket i livet så som hormonella bergodalbanor i form av PMS, graviditeter, förlossningar, klimakteriet och allt däremellan. Kvinnor och män har, bland annat därför, lite olika behov vad kommer till näring och kosttillskott. Det kan kännas som en djungel att navigera rätt och vad som passar just Dig.

 

 

Järn

Det är ett mineral som vi kvinnor förlorar varje månad vid menstruation och behöver fylla på med i perioder. Järnbrist är en av världens absolut vanligaste näringsbrister och det är därför viktigt att ha koll på sina järnvärden. Ett enkelt sätt att ge kroppen lite extra järn är genom tillskott och vi har därför tagit fram en riktig premiumprodukt innehållande lättupptagligt järnbisglycinat som är skonsamt för magen. Dessutom innehåller den C-vitamin som ökar järnupptaget ytterligare.


 Järnbrist är en av världens absolut vanligaste näringsbrister och det är därför viktigt att ha koll på sina järnvärden.
Varför känner jag ingen lust

Folsyra

Det är en B-vitamin som kvinnor kan behöva lite extra av om du vill bli gravid eller är gravid. Folsyra är nämligen viktigt för fostrets utveckling och en brist på folsyra kan orsaka skador så som ryggmärgsbråck. Det rekommenderas därför att börja ta folsyratillskott en tid innan du planerar att bli gravid samt minst 3 månader in i graviditeten. Förutom vid graviditet minskar folsyra trötthet och utmattning och har många andra funktioner i kroppen. 


D-vitamin, magnesium och omega-3

Detta är så kallad ”basnäring” och ämnen som vi alla behöver för att fungera. D-vitamin rekommenderas under höst och vinter då solen lyser med sin frånvaro men kan ätas året om. Magnesium kan ätas kontinuerligt och framför allt om man upplever exempelvis trötta muskler, muskelkramper eller trötthet. Omega-3 finns i fet fisk som exempel vet du att du inte äter det minst 2 gånger i veckan kan ett tillskott vara ett bra komplement.


Varför känner jag ingen lust
Varför känner jag ingen lust

Multi Kvinna

Ett tillskott med ”allt-i-ett” för dig som vill ha lite av allt i en och samma kapsel. Förutom vitaminer och mineraler innehåller den mjölksyrabakterier, matsmältningsenzymer och örter!


PMS

PMS drabbar många kvinnor i fertil ålder och kan vara riktigt besvärligt i form av humörsvängningar, sömnsvårigheter, nedstämdhet, oro, trötthet, svullnad mm. Känner du dig träffad vill vi varmt rekommendera vår produkt Wo-Ho till dig. Wo-Ho står för ”Women and Hormones” och är utvecklad för att hjälpa kroppen till hormonell balans och välbefinnande. Den finns i kapselform men även i en flytande, vegansk variant med citronsmak.


Varför känner jag ingen lust
Varför känner jag ingen lust

Graviditet

Folsyra – Som nämnt ovan är folsyra mycket viktigt innan och under graviditetens första 3 månader för fostrets utveckling. Vår folsyra är ett premiumtillskott baserat på Quatrefolic® som är en mycket biotillgänglig, patenterad form av folsyra som passar perfekt till dig som vill bli gravid eller som redan är gravid.


Klimakteriet

Denna period kan kännas utmanande för många, dels för att det är slutet på ens fertila tid i livet, dels för att det är början på något nytt. Under klimakteriet genomgår kvinnan en stor hormonell förändring som kan orsaka alla möjliga symptom som exempelvis värmevallningar, sömnsvårigheter, humörsvängningar, svettningar, låg sexlust, trötthet och nedstämdhet för att nämna några av de mest vanliga besvären. Detta påverkar så klart ens vardag och välmående och det kan pågå under flera år. För att hjälpa dig igenom klimakteriet har vi utvecklat ett tillskott som heter MeNo – Menopause balance. MeNo består av rödklöver som innehåller ämnen som liknar östrogen och hjälper till att bibehålla ett lugnt och bekvämt klimakterium. Rödklöver hjälper kvinnor att hantera kännetecknen i samband med klimakteriet, såsom värmevallningar, svettningar, rastlöshet och irritabilitet. Den innehåller även jamsrot, vitamin B6 och ekologisk gurkörtsolja rik på fettsyran GLA.


Varför känner jag ingen lust
Varför känner jag ingen lust

Stress

Att kvinnor lever ett stressigt liv idag tror jag ingen kan neka till. Vi ska hinna med ett heltidsjobb, familj, vänner, hemmet, träning och mycket mer vilket gör att många går med kronisk stress i kroppen vilket inte är bra i längden. Utöver livsstilsförändringar finns det näringsämnen som kroppen kan behöva extra av i perioder av mycket stress. Vi kan varmt rekommendera Ashwagandha som är en ört som balanserar kroppen vid just stress. Näringsämnen som B-vitaminer och magnesium är också viktiga då kroppen förbrukar mer under långvarig stress. Dessutom har vi nyligen släppt en fantastisk produkt som heter ”Good Mood” baserad på saffran, ashwagandha, rosenrot och lactium. Den är utvecklad för emotionell balans och positiv sinnesstämning, minskad stress och ökad avslappning.