Q10_Minskar trötthet

Coenzym Q10

  • 100 mg Q10 per kapsel
  • Med vitamin B2 och C-vitamin
  • Minskar trötthet och utmattning
  • Bidrar till normal energiomsättning

Elexir Pharma Coenzym Q10 är ett kosttillskott med 100 mg Q10, vitamin C samt vitamin B2. De båda vitaminerna bidrar till normal energiomsättning och till att minska trötthet och utmattning vilket passar bra tillsammans med Q10. C-vitamin skydda också cellerna mot oxidativ stress samt bidrar till immunsystemets normala funktion.



Q10

Q10, som också kallas coenzym Q10 eller ubikinon, finns i kroppens alla celler. Högst koncentration finns i hjärtat, hjärnan och musklerna, men även tarmslemhinnan, njurar och levern har naturligt en högre halt Q10. Kroppen har förmågan att själv producera Q10, men den förmågan avtar med stigande ålder. Eftersom djur och växter också producerar Q10 får vi även i oss detta via kosten. Funktionen att vara ett coenzym innebär att substansen bidrar till enzymernas aktivitet utan att själv förbrukas, d v s ett coenzym kan ”återanvändas” för att aktivera flera enzymprocesser i kroppen.

Energi och minskad trötthet

Vitamin C är en mångsidig vitamin som påverkar såväl energiomsättningen som immunsystemet. Forskningen visar nämligen att vitamin C aktivt bidrar till normal energiomsättning och till att immunsystemet bibehåller sin normala funktion. Likaså bidrar C-vitamin till att minska trötthet och utmattning, även under och efter intensiv fysisk träning.

Extra stöd av B2

Riboflavin (vitamin B2) stödjer också energin genom att bidra till normal energiomsättning och att minska trötthet och utmattning. Liksom vitamin C har vitamin B2 förmågan att bidra till cellernas skydd mot så kallat oxidativ stress, d v s de biokemiska processer där de syreföreningar som kroppen själv skapar (en bieffekt av det livsviktiga syret vi andas in) kan skada celler och organ.


Innehåll per dagsdos:1 kapselDRI*
Coenzym Q10100 mg**
Lecitin50 mg**
Vitamin C25 mg31%
Riboflavin1,4 mg100%
*% av dagligt referensintag **DRI ej fastställt

Ingredienser: Ekologisk** linfröolja (Linum Usitatissimum), gelatin (bovint), ubikinon (coenzym Q10), stabiliseringsmedel (glycerol), vitamin C, riboflavin, lecitin (soja), färgämne (järnoxider och järnhydroxider).
**SE-EKO-06


Rekommenderat dagligt intag för vuxna: 1 kapsel dagligen i samband med måltid.

Antal doser per förpackning: 60

Rekommenderat dagligt intag bör ej överskridas. Kosttillskott ersätter inte en varierad kost utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Förvaras torrt i rumstemperatur, skyddat mot solljus. Förvaras oåtkomligt för små barn.

Produkttyp Kosttillskott
Hållbarhet och förvaring Förvaras torrt i rumstemperatur skyddat mot solljus. Förvaras oåtkomligt för små barn. Hållbarhet 24 mdr.
Batchmärkning Bäst före, samt batchnr står under streckkoden.
Gluten NEJ
Laktos NEJ
Mjölkprotein NEJ
Animaliskt ursprung JA (gelatinkapsel)
Vegansk NEJ
Ok för Gravida & Ammande JA
Ekologisk NEJ
Certifieringar NEJ
Plast/plaster (avseende förpackning) PET


Vad är Q10 egentligen?

-Q10 är ett koenzym, ett vitaminlikt fettlösligt ämne som finns framför allt i cellernas mitokondrier, dvs cellernas små kraftverk där energi bildas.

Varför innehåller Q10 även C-vitamin och B2?

-Därför att båda dessa vitaminer också deltar i kroppens energiomsättning och passar väldigt bra tillsammans med Q10.

Varför innehåller kapseln linfröolja?

-Då Q10 är ett fettlösligt ämne tas det upp bättre av kroppen tillsammans med fett. Vi har därför valt en fin ekologisk linfröolja som bas.