Elexir C vitamin för immunsystemets normala funktion

C-vitamin komplex

  • 500 mg C-vitamin per tablett
  • Kompletterad med bioflavonoider och nypon
  • Bidrar till ett normalt fungerande immunsystem
  • Bidrar till att minska trötthet och utmattning
  • Bidrar till normal bildning av kollagen

Elexir C vitamin komplex innehåller 500 mg vitamin C per tablett kompletterat med bioflavonoider. Vitamin C verkar som antioxidant och skyddar cellerna mot oxidativ stress och bidrar till att immunsystemet fungerar normalt. Vitamin C bidrar också till att minska trötthet och utmattning.



En kraftfull antioxidant

Vitamin C har en mängd viktiga funktioner i kroppen och en av de mest kända är dess funktion som antioxidant. Antioxidanter är kroppens beskyddare mot fria radikaler, vilka bildas naturligt i kroppen som en del av ämnesomsättningen. Vid en överproduktion av fria radikaler, i samband brist på antioxidanter, kan det leda till oxidativ stress som i sin tur kan leda till en mängd hälsobesvär. Vitamin C har därför en betydande roll för att skydda kroppen.

Ett normalt fungerande immunsystem

Vitamin C är även otroligt viktigt för ett normalt fungerande immunsystem då vitaminet främjar produktionen av vita blodkroppar, vilka är kroppens första försvarslinje mot infektioner. Det är därför viktigt att bibehålla normala nivåer av vitamin C för att stödja immunförsvarets funktioner.

Kollagenproduktion

Vitamin C är en betydande komponent i produktionen av kollagen i kroppen. Kollagen är ett protein som står för uppbyggandet av bland annat leder, ligament, hår och hud. Kollagenproduktionen minskar med åldern vilket gör det extra viktigt att fylla på med stöttande näringsämnen för att bibehålla så hög kollagenproduktion som möjligt när du blir äldre, för att undvika skador och bristningar.

Trötthet och utmattning

Något som alla kanske inte har koll på är att c-vitamin har flera betydande roller i nervsystemets funktioner. Bland annat har vitaminet en viktig roll i syntesen av flera signalsubstanser, så som dopamin, noradrenalin och serotonin, vilka är avgörande för att reglera humör, kognition och beteende. C-vitamin bidrar även till att minska trötthet och utmattning, genom att bland annat öka absorptionen av järn i kroppen men även för dess roll i energiomsättningen.


Innehåll per dagsdos:1 tablettDRI*2 tabletterDRI*
C-vitamin500 mg625%1000 mg1250%
Bioflavonoider från quercetin, rutin, acerola125 mg**250 mg**
Nyponpulver75 mg**150 mg**
*% av dagligt referensintag **DRI ej fastställt

Ingredienser: Vitamin-C (L-askorbinsyra, (85 %), kalcium-L-askorbat (15 %)), nyponpulver (från Rosa canina L. bär), bovete (Fagopyrum esculentum) med innehåll av quercitin och rutin, acerolaextrakt (frukt av Malpighia punicifolia L.), klumpförebyggande medel (veg. fettsyror, veg. magnesiumsalt av fettsyror, kiseldioxid), fyllnadsmedel (kalciumkarbonat), ytbehandlingsmedel (hydroxipropylmetylcellulosa, veg. glycerol).

 


Rekommenderat dagligt intag för vuxna: 1-2 tabletter dagligen i samband med måltid.

Antal doser per förpackning: 120

Rekommenderat dagligt intag bör ej överskridas. Kosttillskott ersätter inte en varierad kost utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Förvaras torrt i rumstemperatur, skyddat mot solljus. Förvaras oåtkomligt för små barn.


Produkttyp
Kosttillskott

Hållbarhet och förvaring
Förvaras torrt i rumstemperatur skyddat mot solljus. Förvaras oåtkomligt för små barn. Hållbarhet 36 mdr.

Batchmärkning
Bäst före, samt batchnr står under streckkoden.

Gluten
NEJ

Laktos
NEJ

Mjölkprotein
NEJ

Animaliskt ursprung
NEJ

Vegansk
JA

Ok för Gravida & Ammande
JA

Ekologisk
NEJ

Certifieringar
NEJ

Plast/plaster (avseende förpackning)
PET


Om man vill ta 2 kapslar dagligen, ska man ta dem samtidigt eller vid olika tillfällen?

-Ta dem gärna vid olika tillfällen. C-vitamin är ett vattenlösligt vitamin som kroppen tar upp en viss mängd av åt gången, resten kissar vi ut. Därför ökar det upptaget att fördela ut intaget under dagen om man vill ta mer än en tablett.

Vad är bioflavonoider?

-Bioflavonoider är vitaminliknande ämnen som samverkar med, och förstärker effekten av vitamin C. Exempel på bioflavonoider är quercetin, rutin, hesperedin med flera. Många av dessa återfinns i citrusfrukter.

Kan man dela tabletten om man vill?

-Absolut det kan man göra lätt med en kniv på skärbräda.